MazD'Minishoppe: April 2014

Monday, April 28, 2014

Terrajin Sudah!

Assalamualaikum.
Bila mood rajin dan semangat menulis melanda. Saja lah nak share tadi tukar cover FB Page, kali ni, cuba buat sendiri....cehhh macam pro la pulok kan :)

Anyway, here it is...amacam cantikk tak? 



BTW, siapa-siapa yang belum LIKE FB Page MazD'Minishoppe lagi, ringan-ringankan lah jari tu, tekan butang LIKE ya.....hehe.

Sunday, April 27, 2014

Berina C-Plus - Jus Sunnah Untuk Anak Anda!






SESUAI UNTUK
- Untuk Bayi : hujung sudu sahaja
- Untuk Umur 1 Tahun ke Atas : 1 sudu teh mencukupi

- Untuk Umur 3 Tahun ke Atas : 1 sachet
- Untuk Peringkat Remaja & Dewasa : 2 sachet sehari


Pastikan anak2 anda telah berBERINA C+ sebelum ke sekolah. Jus minuman sunnah mengandungi 7 jenis herba sunnah kaya dgn VITAMIN C untuk kecerdasan otak dan membina IQ yg tinggi. Bagus utk Minda Anak-Anak. Mana yg tak sempat breakfast pastikan anda bekalkan mereka 2 sachet utk kecergasan tubuh dan minda di waktu pagi dan petang. Mudah dibawa ke mana2 sahaja. Terus diminum dari sachet.

BERFUNGSI UNTUK
~ Prebiotik
~ Tenaga Aktif
~ Minda Sihat Cergas
~ Kuat Daya Ingatan
~ Sel Darah Sihat
~ Immunisasi Badan
~ Nutrisi Semulajadi
~ Elok jika alami sembelit


KHASIAT TERDIRI DARIPADA
1. Delima
2. Madu
3. Kismis
4. Buah Tin
5. Saffron
6. Gam Arab
7. Habbatussauda

Delima
Delima digelar ’superfruit’ mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular. 
Firman Allah yang bermaksud, " Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima". [Surah al Rahman ayat 68]. Allah menyebut buah delima (rumman) sebanyak 3 kali di dalam ayatNya untuk menunjukkan betapa hebatnya penciptaan Allah itu dan ia juga disebut sebagai buahan daripada syurga.

Madu
Mengikut kajian yang dibuat oleh USM, madu lebah asli memang diakui mengandungi Antibakteria, Antifungus, Antivirus, Antioxidant, Anti-inflammatori, Antikancer, Analgesik, Antipyretik, Aphrodisiak, Antifertiliti, Anti-penuaan, Anti-diabetik, Antiseptik, Pengawet, meningkatkan imuniti dan mengurangkan kolestrol. Kandungan Anti-diabetik yang terdapat dalam madu lebah asli tersebut membolehkan pesakit kencing manis menggunakan madu lebah asli sebagai sumber gula dan sekaligus menjadi ubat yang paling mujarab.

Kismis
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Biasakanlah memakan kismis kerana kismis dapat menghilangkan kepahitan (hempedu/cairan kuning), menghilangkan lendir, menyihatkan badan, membaguskan rupa, menguatkan saraf dan menghilangkan letih”.

Buah Tin
buah tin juga sangat bermanfaat kepada umat manusia seperti yang diterangkan dalam surah At-Tin (surah ke 95 dalam Al-Quran). Antara khasiat buah tin termasuklah menyingkirkan keracunan (toksin), mencairkan tekak, mengurangkan batuk yang berpanjangan lantas melapangkan dada. Ia juga berfungsi untuk membersihkan hati (kidney) dan jantung dan membersihkan lendir dalam usus. Buah tin sangat bermanfaat kepada pesakit buasir, dimana ia dapat membantu mengurangkan bengkak pada buasir dan seterusnya mengecutkannya. Buah tin juga membantu melawaskan kencing dan merawat sakit-sakit badan. Selain dari itu buah tin dipercayai dapat menyembuhkan penyakit bengkak telinga dan mempercepatkan pertumbuhan gigi bagi kanak-kanak.

Saffron
Safron atau nama lainnya ialah zafaran atau koma-koma merupakan tumbuhan herba yang sangat terkenal dan mahal. Safron ini diambil daripada bunga saffron crocus , sejenis bunga yang cantik dan berwarna ungu. Sehektar tanah hanya mampu menghasilkan lima hingga tujuh kilogram safron kering. Oleh sebab itu, safron sangat tinggi nilainya. Safron ini juga telah digunakan pada zaman Rasulullah lagi bagi menguatkan daya ingatan.

Tumbuhan ini sangat terkenal dengan khasiatnya :
- Kaya vitamin B1
- Kaya vitamin B2
- Mampu merawat jerawat dan penyakit kulit.
- Kandungan antioksida yang tinggi.
- Melembutkan kulit.
- Mencegah jeragat.
- Membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan (dengan meletakkan 2 atau 3 urat filamen safron ke dalam susu-kepercayaan rakyat India.)
- Merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia.
- Menurunkan tekanan darah.
- Mencegah asma.
- Menambah tenaga.
- Meningkatkan daya imunisasi badan.
- Mengatasi masalah kitaran haid yang tidak teratur

Gam Arab
Gam Arab mengandungi pelbagai khasiat. Antara khasiat Gam Arab :
Meningkatkan Penyerapan Kalsium.
Seterusnya Membawa Kepada Kepadatan Tulang Yang Lebih Baik Dan Meningkatkan Kekuatan Tulang.
Pengurangan Usus Bocor Dan Toksin.
Meningkatkan Pengawalaturan Usus Pukal Dan Kelembutan.
Meningkatkan Horman Darah Mengurangkan Rasa Lapar.
Mengurangkan Risiko Jangkitan Usus.

Habattusauda
Mengandungi Lebih Daripada 67 Kandungan Bahan Aktif Di Dalamnya. Bahan-Bahan Ini Dapat Membantu Menyembuhkan Beberapa Penyakit Yang Sering Dihadapi Oleh Manusia. Hsauda Ini Ialah Satu Supplement/Ubat Yg Membetulkan Perjalanan Sistem Tubuh Seseorang Individu Itu. Ianya Akan Membersihkan Darah Dan Menjadikan Individu Itu Lebih Bertenaga Dan Sihat .

Habatussauda adalah kandungan penting dalam Berina C Plus..Berina C Plus (BCP) ni mmg digalakkan utk org yang mengandung, kerana Berina C Plus mengandungi herba sunnah iaitu herba makanan nabi seperti habatus sauda, madu, saffron gam arab. Ia membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan (kepercayaan orang india-mereka meletakkan 2-3 urat filamen safron ke dalam susu mereka). Kenapa nak menyusahkan diri, Berina C Plus kan ada.

ITEM : BERINA C PLUS - JUS SUNNAH
HARGA : RM 38 (SS RM48) / 15 SACHET
+ RM6 POS LAJU (SS RM10)

TESTIMONI:


Saturday, April 26, 2014

My personal review untuk produk Nutri ShineWhite - Medina Essential

Assalamualaikum.
Ok, sebelum saya share tentang product info dan harga, saya nak share dulu pengalaman sendiri minum produk ni ya.....

Posting di FB Page pada 19 April 2014:
Salam dan selamat pagi.
Sekarang tiap2 pagi mesti nak kena Nutri ShineWhite dulu. Tak susah sebab sedap, mcm minum fresh apple juice setiap pagi.

Sejak minum ni (hari ke-8), memang kurang makan sebab kurang lapar (tak sabar nak timbang) rasa baju macam ada longgar2, kulit muka nampak lebih halus dan lembab dan yang paling best, masalah sembelit saya juga dapat diatasi, hari2 membuang dengan mudah dan yang paling ketara, kecergasan badan paling dapat dirasai. Bangun tidur senang, tak ada rasa letih2 walaupun stay up sampai ke malam buat kerja. Malam2 pun segar, mata tak ngantuk.

Alhamdullillah. Syukur kepada Allah kerana telah menemukan saya produk yang sesuai dengan keperluan badan saya, all in 1 (7 in 1). Produk yang berasaskan pemakanan Sunnah. Semoga saya dapat membantu ramai lagi dari segi kesihatan dan juga dari segi keewangan. InsyaAllah. Aminn.




Hari ini 26 April 2014, I FEEL GREAT & MY COMPLEXION LOOKS GREAT!! Sampai ada kawan tegur, saya makin putih dan 'mengecil'.....HAPPY GILOSSS!! Alhamdullilah.

For more info, boleh lah klik di sini -----> Medina Essential

Wednesday, April 16, 2014

Welcome to MazD'Minishoppe!

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum. Terima kasih kerana telah menjadi pelanggan setia kepada MazD'Minishoppe, saya sangat menghargainya. Sudah lama saya tidak hantar email dan kasi update mengenai promosi dan produk baru. Ini adalah kerana saya asyik tertumpu kepada Facebook Page je. Blog pun dah lama tak update. InsyaAllah lepas ni, saya akan kerap update dan berhubung dengan customer2 saya dan juga yang telah sign up borang untuk dapatkan newsletter dan juga discount code untuk pembelian produk.

 Saya juga akan kerap share info dan tips kesihatan dan kecantikkan untuk anda semua dan juga untuk anak2 anda. Harap semua akan setia follow saya ya. InsyaAllah saya akan kasi servis yang terbaik untuk anda!

Sebelum saya mengakhiri Newsletter yang pertama tahun ini (akan ada lagi menyusul), di bawah saya nak share sikit latest produk yang ada dijual di MazD'Minishoppe yang belum di update lagi di blog dan shopping mall www.mazlinda.com

TQ.
Maz

BERINA C-PLUS 

Makanan kesihatan khas untuk anak anda yang berasaskan makana sunnah.
RM 38.00
PRIMADONA HYGIENE 
V-SPRAY 

Produk khas penjagaan untuk alat sulit wanita yang dapat menyelesaikan masalah keputihan anda.
RM 40.00
BRESTO BREAST SERUM 

Produk khas untuk menganjalkan dan memontokkan payudara anda!
RM 65.00

INGIN MEMBUAT PEMBELIAN??

Hanya email saya sekiranya perlu more info dan juga payment info.

Terima kasih! 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails